Eind maart is Rooyhof, het verbouwde deel van locatie Beukenrode in Venray, officieel opgeleverd.
Eind maart is Rooyhof, het verbouwde deel van locatie Beukenrode in Venray, officieel opgeleverd.

Open dag zorgstudio's Beukenrode

Venray

Eind maart is Rooyhof, het verbouwde deel van locatie Beukenrode in Venray, officieel opgeleverd. De compleet vernieuwde vleugel van het gebouw met daarin 30 zorgstudio's, wordt dan verder ingericht en gereed gemaakt voor de bewoners van Beukenrode. Zij verhuizen begin mei.

Een nieuwe woonvoorziening betekent ook een nieuwe naam: bewoners en medewerkers hebben gekozen voor Rooyhof. 'Rooy' is de dialectnaam voor Venray en 'hof' is afgeleid van 'hoffelijk wonen'. De locatie houdt een open dag op zaterdag 22 april, van 11.00 – 16.00 uur. Medewerkers verzorgen rondleidingen, er zijn diverse activiteiten in de buurtruimtes en in het restaurant van Beukenrode is een gevarieerde informatiemarkt met muzikale omlijsting. Belangstellenden zijn van harte welkom op het adres Beukenlaan 1 te Venray.

Een zorgstudio is een nieuwe woonvorm waar mensen met een complexe lichamelijke zorgvraag zelfstandig kunnen wonen. Zij beschikken over een zit-/slaapkamer met keukenblok en eigen badkamer. In het gebouwdeel zijn drie 'buurtruimtes' waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, bijvoorbeeld bij de maaltijd of tijdens gezamenlijke activiteiten.

Uit de krant