College: opnieuw subsidie Cultura

Venray

Het college van B en W stelt  aan de gemeenteraad  voor om ook het komende jaar opnieuw subsidie beschikbaar te stellen voor Cultura Venray.

Cultura Venray heeft volgens het college van B en W 'in het afgelopen jaar een goede basis gelegd als kleine professionele motor van het culturele netwerk. De organisatie heeft waardevolle kennis opgebouwd over wat er speelt en leeft, vraag en aanbod actief samengebracht, initiatieven aangejaagd, en nog veel meer'. Wethouder Lucien Peeters: "Met Cultura Venray hebben we een onafhankelijke aanjaagfunctie voor het culturele netwerk gerealiseerd, die aansluit op de wensen van het culturele netwerk zelf. Het is fantastisch om te zien dat deze nieuwe organisatie nu al zijn vruchten afwerpt. Cultura Venray zorgt ervoor dat alle organisaties en inwoners kunst en cultuur kunnen aanbieden, ontdekken, ontwikkelen, uiten en beleven."

In augustus 2016 heeft het college een subsidie van 250.000 euro verstrekt voor het eerste jaar. Op basis van een positieve evaluatie, stelt het college aan de gemeenteraad voor om voor de periode van augustus 2017 tot en met december 2018 250.000 euro op jaarbasis beschikbaar te stellen aan Cultura Venray. Daarna wordt opnieuw bekeken wat er nodig is voor de periode daarna.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Uit de krant