Het onderzoek naar de dood van WIlbert Ingenpass is nog steeds gaande. Foto: Simone Swinkels.
Het onderzoek naar de dood van WIlbert Ingenpass is nog steeds gaande. Foto: Simone Swinkels.

Mogelijk misdrijf dood man Blitterswijck

Politie

De politie houdt rekening met een misdrijf bij de dood van de 50-jarige Wilbert Ingenpass uit Blitterswijck. Dat laat ze zaterdag in een persbericht weten.

Vrijdagmorgen  werd de man onder verdachte omstandigheden levenloos aangetroffen in zijn woning aan de Jan Franssenstraat. Daarover doen verschillende geruchten de ronde. De politie wil hier op dit moment niet meer over melden, omdat dit nog wordt onderzocht. Op dit moment is volgens haar 'nog niet duidelijk hoe het slachtoffer om het leven is gekomen'. In het onderzoek wordt onder meer sectie op het lichaam van het slachtoffer verricht. De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. Ongeveer 25 rechercheurs en politiemedewerkers onderzoeken de zaak. Verder roept de politie getuigen op zich te melden. Dit kan via telefoonnummer 09008844 of anoniem via telefoonnummer 08007000.

Het slachtoffer, Wilbert Ingenpass,  was ondernemer. Hij had een eigen adviseursbureau op het gebied van bouw en vastgoed. Volgens omwonenden was hij zeer betrokken bij verschillende verenigingen, waaronder het dorpsgilde en de voetbal- en carnavalsvereniging. Ingenpass was vader van drie kinderen. Volgens buurtbewoners was zijn vrouw die morgen niet thuis en werd hij door zijn kinderen dood en gekneveld in de kelder van het huis gevonden. Dat wordt ook in een plaatselijke dorpsapp gemeld. Er zou sprake zijn van een fatale roofoverval. De politie wil dat bevestigen noch ontkennen.

Uit de krant