De overhandiging van de Rabobank-cheques.
De overhandiging van de Rabobank-cheques.

Steun voor Stichting Leergeld Venray

Venray

Stichting Leergeld Venray, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds hebben donderdag gezamenlijk een intentieovereenkomst getekend en zijn officieel gezamenlijk van start gegaan in de gemeente Venray.

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds willen deze kinderen mee laten doen. Zij bieden deze kinderen de kans om te kunnen deelnemen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, welzijn, sport en cultuur, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Op 24 november is in de gemeente Venray het startsein gegeven voor de lokale samenwerking tussen Stichting Leergeld Venray, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds.  De Rabobank Foundation ondersteunt deze gezamenlijke start van Stichting Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds en draagt in totaal een bedrag van 5000 euro bij.  Tijdens de uitreiking van deze cheque stond Stichting Leergeld Venray nog een verrassing te wachten. Vanuit het Coöperatiefonds van de Rabobank Horst/Venray mocht zij nog een cheque van 5000 euro in ontvangst nemen om nog meer kinderen in de gemeente Venray te kunnen ondersteunen. Stichting Leergeld Venray heeft in haar eerste jaar al bijna 300 kinderen mogen ondersteunen.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Uit de krant