Woningbouw locatie voormalige biologische school

Venray

Ontwikkelaar Succesvolle Projectontwikkeling wil  op het terrein van de voormalige biologische school in Venray 33 woningen bouwen. Het college stemt in met het ontwerp bestemmingsplan. Daarmee komt de herontwikkeling van het al jaren braakliggende terrein een stuk dichterbij. Tot grote tevredenheid van wethouder Martijn van der Putten.

Als het plan 'Anders Venray' doorgaat komen op het 6000 m2 grote terrein in Venray-Zuid, dat begrensd wordt door de Zuidsingel, Eikenlaan en de Lindenstraat, 33 woningen in diverse verschijningsvormen. Naast vier tweekappers, een vijftal starterswoningen, zes gestapelde patiowoningen en een zevental terraswoningen, wil de ontwikkelaar elf huurappartementen bouwen, met de mogelijkheid tot zorg.

"Goed dat er eindelijk schot in de plannen komt", zegt wethouder Martijn van der Putten. "Het is een prachtige locatie, een mooie entree van Venray. Maar het terrein ligt er al zo lang als ik me kan herinneren verlaten bij. " De Venrayse wethouder is ook blij met de gevarieerde invulling: koopwoningen voor starters en voor mensen die verder in hun woonloopbaan zitten, woningen met tuin en gestapelde bouw. En natuurlijk het aanbod van woningen met de mogelijkheid tot zorg. Voor elk wat wils dus. "Samen met de nieuwbouw in plaats van de flats aan de Zuidsingel vormt het plan bovendien een geheel nieuw visitekaartje voor de Bomenbuurt", aldus Van der Putten.

Voor de bouwplannen moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. In het huidige plan zijn minder woningen toegestaan en niet het soort woningen waar in de huidige tijd behoefte aan is. Het ontwerp bestemmingsplan ligt vanaf 25 november tot en met 5 januari 2017 ter inzage. In de periode dat het plan ter inzage ligt, houdt de projectontwikkelaar in samenwerking met de gemeente een inloopavond. De datum van die avond wordt nog bekend gemaakt. De wijkraad van Venray-Zuid is al op de hoogte van de plannen. Het plan is ook te vinden op de website van de gemeente.

Uit de krant