Scholieren in debat tijdens het NK. Archieffoto, editie 2015-2016.
Scholieren in debat tijdens het NK. Archieffoto, editie 2015-2016.

Raayland College debatteert tijdens NK

Venray

Een recordaantal van 123 Nederlandse scholen in het voortgezet onderwijs debatteert dit jaar op de 19e editie van het Nederlands kampioenschap Debatteren voor Scholieren.

Scholen uit heel Nederland reizen naar Utrecht voor de tweede voorronde op zaterdag 26 november, waaronder het Raayland College uit Venray. Vorig jaar wisten de leerlingen de landelijke finale te bereiken en ook dit jaar hopen ze weer hoge ogen te gooien.

De leerlingen gaan in debat met elkaar over actuele maatschappelijke thema's, zoals of lhbt-docenten verplicht uit de kast moeten komen en of de aparte categorie 'paralympische sporter van het jaar' moet worden afgeschaft.  Het kampioenschap wordt georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut, met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Universiteit Utrecht, gemeente Utrecht en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Gastlocatie dit jaar is het Utrechts Stedelijk Gymnasium. Deze school zet jonge mensen aan tot denken en redeneren vanuit verschillende invalshoeken en is een uitgesproken debatschool.

Uit de krant