LTO tevreden over slagvaardig optreden staatssecretaris

Venray

Voorzitter Eric Hubers van de vakgroep LTO Pluimveehouderij is tevreden over het slagvaardige optreden van staatssecretaris Martijn van Dam. 

Van Dam stelde woensdag voor heel Nederland een ophok- en afschermplicht in voor alle bedrijven die vogels houden die bestemd zijn voor de productie van vlees, eieren of andere producten en voor het uitzetten in het wild. "De dreiging van vogelgriep werd na de uitbraak van hoogpathogene vogelgriep in Duitsland steeds groter. Het gevaar kwam steeds dichterbij, ook in Nederland zijn de eerste dode wilde watervogels aangetroffen. De incidenten volgende elkaar snel op, waardoor van Van Dam  wel moest ingrijpen. Dat heeft hij gelukkig ook voortvarend gedaan", zegt de Ysselsteynse vakgroepvoorzitter en pluimveehouder.

Hubers steunt daarom de aanpak van staatssecretaris Van Dam. "Het is goed dat een team van deskundigen snel bij elkaar is gekomen en heeft gekozen voor een ophok- en afschermplicht. Want vogelgriep van het type H5N8 kan rampzalige gevolgen hebben voor bedrijven en hun omgeving. We moeten er met z'n allen alles aan doen om deze zeer besmettelijke vogelgriep uit onze stallen te houden."

Uit de krant