Sfeerfoto Hal Open Darts 2016: Co Stompé in opperste concentratie.
Sfeerfoto Hal Open Darts 2016: Co Stompé in opperste concentratie.

Inschrijving HAL Open Darts en HAL Masters in Venray geopend

Sport

Voor dartliefhebbers is het vanaf nu mogelijk om zich in te schrijven voor HAL Open Darts en HAL Masters in Evenementenhal Venray.  Het dartsfestijn vindt in 2017 plaats op zaterdag 18 en zondag 19 maart. Inschrijven kan via de nieuwe website: www.halopendarts.nl

HAL Open Darts en HAL Masters vieren in 2017 hun vierde editie. Het tweedaagse dartsevent is razend populair onder dartliefhebbers. Vorig jaar kwamen maar liefst 834 darters uit 19 verschillende landen in actie. Martin Adams won de eerste twee edities. Vorig jaar ging de eerste prijs naar Darius Labanauskas.

Voor deelname hoeft men geen lid te zijn van de NDB of een andere dartsorganisatie of vereniging. Iedereen die is gerechtigd om Winmau World Masters, Lakeside en Finder Darts Masters te gooien, mag deelnemen aan dit dartsevenement. Dit betekent dat iedereen die geen lid is van PDC of PDPA zich mag inschrijven. Meedoen kan alleen op basis van voorinschrijving: www.halopendarts.nl. Inschrijven kan tot uiterlijk vrijdag 10 maart 2017.   

Op beide dagen wordt er gespeeld in de categorieën: heren, dames, jongens en meisjes singles (deelname vanaf 8 jaar). Het inschrijfgeld voor heren en dames is 20 euro per dag en voor de jeugd 10 euro per dag. De deuren gaan tijdens komende editie al om 9.00 uur open, zodat iedereen genoeg tijd heeft om zijn/haar spelerskaart af te halen en in te gooien. Het toernooi begint op zaterdag en zondag om 10.00 uur. De finales staan tussen 16.00 en 19.00 uur gepland. HAL Open Darts vindt plaats op zaterdag 18 maart, HAL Masters is op zondag 19 maart 2017. In totaal wordt er ruim 13.000 euro aan prijzengeld verdeeld.

Beide toernooien tellen mee voor de BDO-ranking, de Finder Darts Masters-ranking en WDF-jeugdranking. Daarnaast verdienen de HAL Masters kampioenen (heren, dames en jongens) een startbewijs voor de Finder Darts Masters 2017, Winmau World Masters 2017 en Lakeside Playoffs. De HAL Open Darts kampioenen (heren en dames) verdienen een startbewijs voor Winmau Wolrd Masters 2017 en Lakeside Playoffs.

HAL Open Darts en HAL Masters vinden plaats in Evenementenhal Venray, De Voorde 30, 5807 EZ Venray. Meer informatie over de locatie: www.evenementenhal.nl/venray

Uit de krant