Venray faciliteert in elektrische oplaadpalen

Venray

Inwoners van Venray kunnen vanaf 1 januari 2017 een oplaadpaal voor een elektrische auto aanvragen. Wie een oplaadpaal wil, moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

De aanvrager moet een elektrische auto hebben of er een gaan aanschaffen. Een andere voorwaarde is dat de gebruiker van de auto niet over een (parkeer)plek beschikt, waar hij zelf een oplaadpaal kan plaatsen. Ook als er binnen 300 meter loopafstand een oplaadpaal staat die te gebruiken is, komt de aanvrager niet in aanmerking. De gemeente Venray doet mee met een actie van de provincie Noord-Brabant. Die koopt voor 65 Brabantse en Limburgse gemeenten in totaal 1240 oplaadpalen in en laat die plaatsen. Met de actie wil de gemeente het elektrisch rijden stimuleren. Het aantal elektrische auto's in Nederland neemt toe en daarmee de vraag naar oplaadpunten in de openbare ruimte.

De aankoop van de oplaadpalen gebeurt via een openbare aanbesteding. Zodra de exploitant bekend is, verloopt het traject van aanvraag tot plaatsing via deze partij.

Uit de krant