Piet Paulusma spreekt op Tuinbouw Relatiedagen Venray 2016 over ‘extreem weer’.
Piet Paulusma spreekt op Tuinbouw Relatiedagen Venray 2016 over ‘extreem weer’.

Piet Paulusma spreekt in Evenementenhal Venray

Zakelijk

Zuidoost-Nederland werd eind juni getroffen door hevig noodweer. Hagelstenen zo groot als tennisballen vielen uit de lucht en richtten een miljoenenschade aan. Ook tuinders werden slachtoffer van dit natuurgeweld.

Om tuinbouwprofessionals inzicht en kennis te geven over klimaatsveranderingen, organiseert Evenementenhal Venray in samenwerking met ZLTO/LLTB voorafgaand aan Tuinbouw Relatiedagen Venray dit jaar het symposium 'Anticiperen op weersextremen'. Eén van Nederlands bekendste meteorologen, Piet Paulusma, trapt het programma af als 'keynote speaker'.  Hij zal ingaan op de klimaatsveranderingen en de gevolgen hiervan.

Tuinbouw Relatiedagen in Evenementenhal Venray vormt jaarlijks een centraal platform voor tuinbouwprofessionals uit Zuidoost-Nederland en de Duitse en Belgische grensgebieden. Juist deze regio werd op 23 juni 2016 zwaar getroffen door extreem noodweer. De hagelschade liep op in de miljoenen, met name in Someren, Asten en Deurne waar veel glastuinbouw zit. Kassen werden grotendeels verwoest, producten in de kassen waren niet meer te verkopen, groenten, fruit en andere veldgewassen gingen verloren en er ontstond schade aan loodsen, schuren en woningen.

Tuinbouw Relatiedagen Venray vindt dit jaar plaats op 29 en 30 november en 1 december in Evenementenhal. Deze editie focust zich nog meer op interregionaal bereik. Samen met de aangrenzende regio in Noordrijn-Westfalen vormt Zuidoost-Nederland tenslotte het grootste aaneengesloten tuinbouwgebied van Europa. Het deelnemersveld van de driedaagse vakbeurs bestaat onder meer uit toeleveranciers in de boomkwekerij, potplanten-, snijbloemen-, glasgroente-, vollegrondsgroente- en fruitteelt. Aanmelden voor het symposium 'Anticiperen op weersextremen' kan via www.evenementenhal.nl/tuinbouwvenray.    Meer informatie en openingstijden zijn ook te vinden op www.evenementenhal.nl/tuinbouwvenray. 

Uit de krant