Het finishdoek van Luik-Bastenaken-Luik met daarvoor van links naar rechts Peter Winnen, Jaap Kersten, Wout Poels, Reinier Honing en Mike Teunissen.
Het finishdoek van Luik-Bastenaken-Luik met daarvoor van links naar rechts Peter Winnen, Jaap Kersten, Wout Poels, Reinier Honing en Mike Teunissen.

Bomvol programma fanclubdag Wout Poels

Sport

In Blitterswijck vindt zaterdag 22 oktober  weer de jaarlijkse fanclubdag van Wout Poels plaats. Met in het middelpunt uiteraard dé winnaar van het wielermonument Luik-Bastenaken-Luik: Wout Poels.

Het vier bij vijf meter grote finishdoek van Luik-Bastenaken-Luik heeft Wout Poels cadeau gekregen van het Deurnese bedrijf Movico tijdens het onlangs gehouden en drukbezochte Wielercafé in Horst. Dat doek krijgt een prominente plek op het dorpsplein en daarvoor komen de blokken 1, 2 en 3. Bezoekers kunnen daarop staan en zich laten fotograferen.  Er zijn tijdens deze fanclubdag diverse activiteiten voor jong en oud, zoals een e-biketoertocht van 35 km, een trainingsrit met Wout Poels van 60 km en een wielerclinic voor jeugdigen, verzorgd door Wielerschool Noord-Limburg, een meet-and-greet met de Sky-renner en de verkiezing van de fan van het jaar.

Nieuw is dat de officiële Sky-hometrainers van Wahoo op het dorpsplein aanwezig zijn waarop tijdens de Tour de France Chris Froome en Wout Poels zich warm fietsten.  In café De Zwart, het clublokaal van de fanclub, worden doorlopend videobeelden vertoond van de hoogtepunten van de prestaties van Wout Poels dit jaar. Bovendien heeft de fanclub nieuwe shirts en petjes. De fanclubdag wordt traditioneel afgesloten met de Tour de Blitterswijck voor kinderen tot en met groep 8 van het basisonderwijs. Wout Poels fietst tijdens deze ronde voorop. Alle deelnemende kinderen krijgen na afloop een Sky-herinnering. De presentatie van de fanclubdag is in handen van Gerda van Stelten uit Venray en Kevin Wolters uit Blitterswijck. De entree is gratis.

11.30 uur: Start van de toertocht voor e-bikers door voorzitter Jos Waals;

12.00 uur: Start van de trainingsrit met Wout Poels voor amateurs die fan zijn;

14.00 uur: Aanvang programma in het clublokaal café De Zwart en op het dorpsplein van Blitterswijck.

Uit de krant