Logo peelenmaasvenray.nl

KNVB: snel extra onderzoek naar kunstgras

Volgens de KNVB kan er dit weekend gewoon gevoetbald worden op kunstgras. De bond reageert hiermee op de onrust die ontstaan is over de ondergrond.

In een uitzending van het onderzoeksprogramma Zembla  stelden wetenschappers woensdagavond dat voetballen op kunstgrasvelden gevaarlijk zou kunnen zijn door de rubberkorrels (rubbergranulaat) die op de speelvelden liggen. Deze korrels, gemaakt van oude autobanden, bevatten kankerverwekkende stoffen. De vraag is of de kankerverwekkende rubberkorrels, bedoeld om het veld te verzachten, in het lichaam van de sporters terecht kunnen komen.

De KNVB ontving de afgelopen dagen veel vragen van verenigingen en signaleert dat clubs en andere betrokkenen twijfels hebben over het spelen op dergelijke velden. De voetbalbond zegt 'de onrust over het veilig kunnen spelen op kunstgrasvelden met rubbergranulaat' te begrijpen. Maar de bond wijst op 'meerdere onderzoeken' van het RIVM, waaruit 'niet is gebleken dat spelen op kunstgrasvelden gezondheidsrisico's met zich meebrengt'. Daardoor kan er gewoon gevoetbald worden op kunstgras, aldus de KNVB.

Wel wil de bond dat er op korte termijn aanvullend onderzoek komt. Maandag zit de KNVB met partijen als de Vereniging Sport en Gemeente (VSG), het RIVM en andere organisaties rond de tafel om deze kwestie te bespreken en de vervolgstappen vast te leggen. 'De KNVB houdt iedereen via de website van de KNVB en per mail op de hoogte van het vervolgproces', meldt de bond in een persbericht.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten