John Michels (links) en Maurits Groen van Kipster schudden elkaar de hand.
John Michels (links) en Maurits Groen van Kipster schudden elkaar de hand.

Eerste Kipster op Wüsterveld

Venray

Kipster is een innovatieve boerderij voor leghennen. De eerste verrijst op het Wüsterveld bij Venray.

De eieren van Kipster worden straks verkocht in de winkels van Lidl. Afgelopen dinsdag tekende Marlijn Somhorst van Lidl het contract met Kipster. Tevens tekende Kipster de koopovereenkomst voor de aankoop van de benodigde grond op het Wüsterveld. Hiermee is het startschot voor de bouw van de eerste Kipster-boerderij gegeven. Kipster ziet dit als de opstap naar meerdere boerderijen in binnen- en buitenland. Op het congres Inspiration360 in de Amsterdamse Ziggo Dome, waar onder meer Richard Branson en Al Gore spraken, kreeg Kipster groen licht. Hier zijn de contracten voor de aankoop van de grond en de afname van de eieren getekend. Dit gebeurde in aanwezigheid van Femke-Fleur Lamkamp van de Dierenbescherming, Gedeputeerde Patrick van der Broeck van de provincie Limburg en 7.000 ondernemers die op dit evenement waren afgekomen. 

Marlijn Somhorst van Lidl: "Wij zijn er trots op dat het Kipster-ei in onze schappen komt te liggen. Een ei dat afkomstig is van gelukkige kippen en van een mens- en milieuvriendelijke boerderij past heel goed bij onze duurzaamheidsambitie. Samen met leveranciers en kennispartners werken we continu aan het verduurzamen van ons assortiment." Gedeputeerde Patrick van der Broeck van de provincie Limburg juicht de bouw van de eerste Kipster in zijn provincie van harte toe en wil Kipster ondersteunen waar hij kan. Hij kreeg kort de gelegenheid om Al Gore te ontmoeten. Dit samen met Maurits Groen van Kipster die zijn goede kennis en vriend Al Gore wederom naar Nederland haalde. Het streven is om in de loop van 2017 de eerste Kipster-eieren voor de consument beschikbaar te hebben. 

Vier ondernemers met elk hun eigen specialisme vormen de drijvende kracht achter Kipster: ondernemer en lector gezonde pluimveehouderij Ruud Zanders uit Oirlo, pluimveehouder Styn Claessens uit Ysselsteyn, milieu-expert en duurzaam ondernemer Maurits Groen uit Haarlem en  communicatiespecialist en duurzaam ondernemer Olivier Wegloop uit Amsterdam.

Foto: John Michels wenst Maurits Groen van Kipster succes nadat Groen de koopovereenkomst van de grond heeft getekend. Vanaf rechts kijken Olivier Wegloop, Styn Claessens en Ruud Zanders (allen van Kipster), Femke-Fleur Lamkamp en Marijke de Jong (beiden van de Nederlandse Dierenbescherming) en Patrick van der Broeck (gedeputeerde
Limburg) tevreden toe.

Foto's beneden: 

Op initiatief van Kipster ontmoet Patrick van der Broeck Al Gore voor een kort onderhoud.

Kipster boerderij_5: zo ziet de eerste Kipster eruit die gebouwd gaat worden. Ontwerp: V-snaar Ysselsteyn.



Uit de krant