Afbeelding

Politie waarschuwt voor 'travellers'

Venray

De politie waarschuwt voor zogeheten 'travellers'. Zij bieden als groep, vaak op een agressieve manier, hun diensten aan zoals bijvoorbeeld het schoonmaken van dakgoten, schilderen van buitenmuren en schoonspuiten van opritten.

Vervolgens maken zij zich schuldig aan onder andere bedreiging en oplichting. De politie ontving de afgelopen tijd meldingen die erop duiden dat deze 'travellers' weer in de regio actief zijn, zo meldt ze op Facebook. 'Het aanbieden van diensten gebeurt in sommige gevallen op dusdanig agressieve wijze dat men niet durft te weigeren. Achteraf blijkt het werk niet of zeer slecht gedaan en moet de klant meer geld betalen dan afgesproken. Deze groep wordt 'travellers' genoemd omdat deze personen veelal geen vaste woon- of verblijfplaats hebben en verblijven op campings. Veelal verplaatsen zij zich in busjes voorzien van Engelse kentekens. Ze spreken meestal ook alleen Engels met een Iers accent'.

De politie adviseert om op geen enkele wijze met hen in zee te gaan en roept mensen op om contact met haar op te nemen wanneer personen op deze manier hun diensten aanbieden. 'Probeer hierbij, al dan niet middels het maken van een foto, kentekens en gegevens van voertuigen en personen vast te leggen', aldus de politie.

Uit de krant