Oranje Wit wint korfbalderby

Oranje Wit won zondag in de hoofdklasse met 11-13 de korfbalderby tegen De Peelkorf.

Op sportpark De Vlies in Ysselsteyn had de thuisploeg voor de pauze het beste van het spel en stond bij rust met 8-6 voor. Na de thee namen de gasten uit Leunen het heft in handen en met vijf treffers op rij werd de achterstand omgebogen in een 8-11 voorsprong. In de slotfase van het duel had De Peelkorf niet genoeg veerkracht om nog minstens een punt in eigen huis te houden. Winnend coach Erwin Dijkstra van Oranje Wit was in zijn nopjes met de tweede zege op rij. "In het hol van de leeuw winnen is toch altijd mooi", glunderde Dijkstra na afloop. "De dames hebben enorm veel strijd geleverd en werden daarvoor beloond." Coach Joop Ouderland van De Peelkorf was minder blij met het spel van zijn ploeg. "In de tweede helft viel het helemaal uit elkaar. Er stond geen ploeg meer, alleen een aantal individualisten. Het was na rust heel slecht." Foto Henk Lammen