Een bijzondere Vincent van Gogh -expositie in de kapel op het Annaterrein.
Een bijzondere Vincent van Gogh -expositie in de kapel op het Annaterrein.

Opening expositie Gevincespireerd

Venray

In de kapel van zorginstelling Vincent van Gogh start vrijdagavond 30 september een bijzondere expositie: Gevincespireerd. Enkele tientallen kunstenaars hebben in hun discipline een kunstwerk gemaakt waarbij ze zich hebben laten inspireren door schilder Vincent van Gogh. De expositie op het Annaterrein in Venray is gratis te bezoeken.

Er zijn in de kapel diverse kunstwerken te zien: een landschapskunstwerk, een zandsculptuur, een rap, een 3D-animatie, een kunstwerk met oortjes, een doodskist in Van Gogh-stijl, gedichten, schilderijen en zelfs een opera. Er zijn ook schilderijen van cliënten van zorginstelling Vincent van Gogh te bezichtigen. 

Het tijdelijk museum Gevincespireerd is voor het publiek geopend op vrijdag 30 september (20.00-22.00 uur), zaterdag 1 oktober (14.00-18.00 uur), zondag 2 oktober (13.00-18.00 uur), zaterdag 8 oktober (14.00-18.00 uur) en zondag 9 oktober (13.00-18.00 uur). De expositie is ook te bezichtigen tijdens de activiteiten die Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg organiseert tijdens haar Breinweek, van 2 tot en met 6 oktober in de kapel op het St. Annapark. Wethouder Lucien Peeters en Frans van de Vranden (lid bestuursteam Vincent van Gogh) zullen Gevincespireerd vrijdag 30 september openen.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Uit de krant