Afbeelding

Motorcrosser veroordeeld voor aanrijding met BOA

Venray

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 27-jarige man uit Venray veroordeeld tot geldboetes van in totaal 590 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden. De motorcrosser reed over een bospad waar hij niet mocht komen en veroorzaakte een ongeval waarbij een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) een zware armbreuk opliep.

De man reed in maart vorig jaar - samen met twee anderen - op zijn crossmotor over een bospad in Overloon. Daar vond een controle op illegale motorcrossers plaats. De man kwam met zijn motor in aanraking met een BOA die met een stopbord in haar hand probeerde de man tot stoppen te manen. Zij brak hierbij haar arm. De rechtbank oordeelt dat de man aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend reed en veroordeelt hem daarom tot een geldboete van 500 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden. Voor het illegaal op een motor betreden van het bospad krijgt hij een boete van 90 euro. De rechtbank spreekt de man vrij van mishandeling van een van de BOA's.

De andere twee motorcrossers werden door de kantonrechter veroordeeld tot ieder een totale geldboete van 290 euro en 2 maanden voorwaardelijke rijontzegging. De man die voorop reed op het bospad moet de BOA die haar arm brak bovendien een schadevergoeding van 50 euro betalen.

Uit de krant