Zaterdag staat de derby tussen Wittenhorst en Venray weer op de rol. Foto duel 2015, archief Peel en Maas.
Zaterdag staat de derby tussen Wittenhorst en Venray weer op de rol. Foto duel 2015, archief Peel en Maas.

49e derby tussen Venray en Horst

Sport

Zaterdag om 18.15 uur begint in Horst de 49e derby tussen Venray en Wittenhorst. Na 48 ontmoetingen slaat de balans licht in het voordeel uit van Venray, dat 21 keer won. Wittenhorst zegevierde 18 keer en negen maal eindigde de derby onbeslist.

Venray moet op zijn hoede zijn. "Wittenhorst is fysiek sterk", weet trainer Stef Sijbers. "De tegenstander zal ons het spel laten maken." Venray treedt wellicht in dezelfde basiself aan als in de vorige twee duels. SSS'18 en Volharding komen zondag in actie in de eerste klasse D. Volharding ontvangt Geldrop dat zich flink wist te versterken. SSS'18 speelt de uitwedstrijd tegen SC Susteren.

In de vierde klasse F staat met Oostrum-Ysselsteyn opnieuw een mooie derby op het programma. Van beide ploegen wordt dit seizoen veel verwacht. Ysselsteyn verkeert nog niet in zijn beste vorm. "Als we zo blijven spelen dan zit de competitie er snel op voor ons", zei trainer Ruud Jenneskens na afloop van de 3-3 tegen Leunen. De oranje-witten ontvangen de prille koploper EWC'46.

In de vijfde klasse G is er zondag geen derby. Holthees (tegen Astrantia) en SVOC'01 (tegen Menos) spelen thuis. Merselo gaat in Heijen op bezoek bij een oude bekende. SV United speelt in Oeffelt de topper tegen De Zwaluw. BVV'27 reist af naar Sambeek.

Uit de krant