Lego staat centraal tijdens het festijn Bouwblokjes in Evenementenhal Venray. Foto: archief Peel en Maas.
Lego staat centraal tijdens het festijn Bouwblokjes in Evenementenhal Venray. Foto: archief Peel en Maas.

Bouwblokjes nieuwe naam Legofestijn

Zakelijk

Evenementenhal Venray staat op zaterdag 3 en zondag 4 december volledig in het teken van het legofestijn: Bouwblokjes (voorheen Beleef Lego Dagen). Speciaal voor dit evenement wordt Evenementenhal omgetoverd tot een waar legoparadijs voor jong en oud.

Het legofestijn vindt dit jaar voor het derde jaar op rij plaats in Venray, maar voor het eerst onder de naam. Tijdens de vorige twee edities kwamen duizenden bezoekers op het evenement af. "In het eerste weekend van december is Venray voor even Legoland", zegt Daisy Lommen namens Evenementenhal Venray.

"Jong en oud kunnen hier hun Legohart ophalen. Het is een echt gezinsuitje. Ze kunnen fascinerende legocreaties ontdekken, meedoen aan bouwwedstrijden of het compleet maken van legocollecties bij één van de deelnemers aan de Lego-markt. Op deze  markt zijn ontelbare legoblokjes te koop. Ideaal voor de liefhebber die al tijden op zoek is naar dat ene legosteentje om zijn/haar set compleet te maken", aldus Lommen.

Verder is er een racebaan, een bouwhoek, een indoordoolhof, kermisattracties, springkussens, demonstraties en zelfs een bioscoop. 

De entree voor het festijn is 4 euro per persoon, kinderen tot en met twee jaar hebben gratis toegang. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa. Parkeren is voor alle bezoekers gratis. Op beide dagen zijn de deuren van Evenementenhal Venray geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over Bouwblokjes is te vinden op http://hetbouwblokje.nl/venray.html.


Uit de krant