Amina Sebbar:
Amina Sebbar: "Bij Kleur&Kracht richten we ons op álle vrouwen." Foto: Lotte Kamphuis.

"Empowerment blijft nodig"

Venray

Op zaterdag 17 september van 12.00 uur tot 17.00 uur vindt in de Witte Hoeve in Venray 'Kleur&Kracht' plaats, een evenement gericht op vrouwen van alle culturele achtergronden. Organisatrice Amina Sebbar: "De ontmoeting staat centraal."

Verbindingen leggen en bruggen bouwen tussen vrouwen van verschillende culturen. Dat is de bedoeling van Kleur&Kracht, dat dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd op Venrayse bodem. Het idee komt uit de koker van Amina Sebbar (56): "Soortgelijke initiatieven vinden vooral plaats in het noorden van het land. Ze zijn altijd heel erg gekaderd, voor bijvoorbeeld alleen moslima's. Bij Kleur&Kracht richten we ons op álle vrouwen. De ontmoeting staat centraal. En het is een stuk empowerment – dat blijft nodig." 

De entree is 5 euro in de voorverkoop, 7,50 euro aan de deur. De standkosten zijn 15 euro. Deelname aan de workshops is gratis, maar van tevoren aanmelden via info@prinor.nl is verplicht. Op 8 oktober vindt in Veenendaal voor de eerste keer ook een Kleur&Kracht plaats. Meer informatie over de evenementen op www.prinor.nl/kleurenkracht.

In Peel en Maas van deze week meer informatie.

Uit de krant