Afbeelding

Wielercafé fanclubs in Horst

Sport

Op woensdagavond 21 september wordt Café De Lange in Horst tot een gezellig Wielercafé omgetoverd. De fanclubs van Mike Teunissen en Wout Poels organiseren samen met de landelijke organisatie BikeWriters deze bijzondere wieleravond in het kader van de Noord-Limburgse Wielerweek. De meeting begint om 20.00 uur.

In deze bijzondere ambiance is wielrennen natuurlijk het centrale thema. Maar er is meer. Interviews worden afgewisseld met muziek, verhalen en prachtige beelden uit de koers. Hoofdgasten van de avond zijn natuurlijk de profwielrenners Wout Poels uit Blitterswijck en Mike Teunissen uit Ysselsteyn. Zij worden geïnterviewd door Bert Wagendorp, Volkskrant-columnist en bekend van het boek Ventoux en wielertijdschrift De Muur.

Presentator Wagendorp blikt met de gasten en het publiek onder meer terug op de overwinning van Wout Poels in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. Natuurlijk komen ook aan bod de Tour de France, de Olympische Spelen en wordt ingegaan op de prestaties van Mike Teunissen. Verder zal ook oud-wielrenner Peter Winnen uit Venray aanschuiven en zijn eigenzinnige kijk naar voren brengen. Naast wielerverhalen en smakelijke anekdotes uit de koers, is er ook muziek. Niemand minder dan Nard Reijnders uit Broekhuizenvorst zal de muzikale intermezzo's verzorgen. Bovendien is er als klap op de vuurpijl nog een verrassingsgast aanwezig zijn. Wie dat is, houdt de organisatie nog even geheim. Inloop vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt 7,50 euro.


Uit de krant