Evenveel nieuwbouw in dorpen als in kern Venray

Venray

In de gemeente Venray zijn vorig jaar 83 nieuwe woningen opgeleverd. Daarvan werden er 40 in de kern Venray gerealiseerd en 43 in de kerkdorpen. Zo'n 85 procent daarvan was een koopwoning. In tegenstelling tot 2014, toen was 80 procent van de opgeleverde woningen een huurwoning. Naar verwachting worden in 2016 ongeveer net zoveel woningen opgeleverd als in 2015.

Deze cijfers staan vermeld in de Woonmonitor 2015 en de nieuwe prognosecijfers, die burgemeester en wethouders van Venray hebben vastgesteld. Verwacht werd dat er in 2015 zo'n 50 nieuwe woningen opgeleverd zouden worden. Dat zijn er uiteindelijk 83 geworden. Daarnaast konden ook de bewoners van de Vincentiushof hun nieuwe zorgwoningen betrekken. De verdeling van de nieuwbouw over Venray en de dorpen is vrijwel fiftyfifty. De 43 nieuwe woningen in de kerkdorpen werden in zeven dorpen gerealiseerd. In Ysselsteyn werden de meeste woningen gebouwd - bewoners konden vorig jaar in vijftien nieuwe huizen hun intrek nemen. In Leunen waren dat er tien en in Castenray negen woningen.

De laatste prognoses van economisch onderzoeksbureau E,til zijn eind 2015 gepubliceerd. Deze vormen de basis voor de behoeftecijfers op het gebied van woningbouw. De cijfers worden tevens gebruikt bij de kwantitatieve beoordeling van lokale woningbouwprojecten. "In 2016 verwachten we dat de woningbouwproductie ongeveer gelijk zal zijn aan die van 2015", zegt wethouder Martijn van der Putten. "We zien duidelijk dat de markt weer aantrekt, desondanks zal de productie in 2016 naar verwachting ook weer rond de 80 woningen liggen."

Uit de krant