Molen Nooit Gedacht in Merselo.
Molen Nooit Gedacht in Merselo.

Monumentendag 2016 in Venray

Kunst en Cultuur

Het programma van Open Monumenten Dag op zaterdag 10 september begint om 11.30 uur met de opening op het Schouwburgplein.

Plaats van handeling is een tent, waar alle belangstellenden van harte welkom zijn. De presentaties worden verzorgd door Heemkunde Limburg, Stichting Molen Nooit Gedacht en Stichting Venray Monumentaal. Wethouder Martijn van der Putten verricht namens het gemeentebestuur de opening. Op een groot scherm zijn van 12.00 tot 16.00 uur foto's en films te zien waarin aandacht wordt besteed aan symbolen en iconen zoals die te vinden zijn in alle kerkdorpen van Venray. Verder staan er marktkramen waarin diverse stichtingen achtergrond informaties over hun werk verstrekken, waaronder het nieuwe Venrays Museum.

Vanaf 12.00 uur starten ook stadswandelingen door het centrum vanaf de tent op het Schouwburgplein, onder leiding van het Rooys Gidsengilde, met bijzondere aandacht voor iconen en symbolen in het centrum van Venray. Iconen en symbolen vormen het thema van Open Monumenten Dag 2016. Van 14.00 tot 16.00 uur zijn de Grote Kerk en de toren open voor bezichtiging. In de torenkamer draait de film In Hemelsnaam. Zaterdag en zondag 10 en 11 september kunnen belangstellenden van 11.00 tot 17.00 uur terecht in Molen Nooit Gedacht Merselo. De molen draait op volle toeren en maalt graan. Er zijn diverse demonstraties en bakactiviteiten. Van 14.00 tot 17.00 uur is het Venrays Museum geopend om de tentoonstelling Made in Venray gratis te bezoeken.

Uit de krant