De Watermolen is Oostrum is verkocht. Foto: Henk Willemssen.
De Watermolen is Oostrum is verkocht. Foto: Henk Willemssen.

Watermolen verkocht

Nieuws

Verenigingsgebouw de Watermolen in Oostrum is door de gemeente Venray voor het symbolische bedrag van 1 euro verkocht aan Stichting Gemeenschapshuis Oostrum.

Het rijksmonument - de oorspronkelijke bouw dateert uit de vijftiende eeuw - is in de afgelopen jaren opgeknapt en gerenoveerd tot een multifunctioneel gebouw. Zo zijn binnenmuren en een trap geplaatst zodat de ruimtes beter benut kunnen worden voor vergaderingen, bijeenkomsten of repetities. Tevens is het interieur geheel vernieuwd. De Watermalen dient naast gemeenschapshuis D'n Oesterham als tweede accommodatie voor maatschappelijke activiteiten in Oostrum. Vooral ouderenvereniging KBO maakt er gebruik van. Voorheen was de Watermolen het onderkomen van jongerensoos Iduna.

De renovatie werd deels betaald uit een monumentensubsidie van 48.856 euro van de provincie Limburg. De gemeente Venray leverde bijdragen uit het onderhoudfonds van 25.000 euro, 85.000 euro uit het accommodatiefonds en 17.144 euro voor de toegankelijkheid. Bij de start van de werkzaamheden in 2013 werden al afspraken gemaakt over de overdracht van het gebouw en de onderliggende grond die van oudsher eigendom is van de gemeente Venray. De Watermolen ('Campsmolen') doet al bijna honderd jaar geen dienst meer na het verleggen van de Oostrumse beek. In 1917 werden het vijf meter hoge waterrad en de stuw gesloopt. Ook de boerderij van Camps werd afgebroken.

Uit de krant