De zaalvoetbalcoaches Jos van Gerven (links) en Frank Brands.

Van Gerven door in Uefa Futsalcup

Zaalvoetbalcoach Jos van Gerven uit Venray heeft zich zondag met de Duitse kampioen Hamburg Panthers  geplaatst voor de volgende ronde in de Uefa Futsalcup. In eigen land werd Chisinau uit Moldavië in een zinderend duel met 4-2 (2-0) verslagen.

Eerder was de Duitse kampioen te sterk voor Cardiff FC uit Wales  (6-2) en behaalde de ploeg van Van Gerven en zijn assistent Frank Brands uit Overloon een gelijkspel tegen het Noorse Sandefjord Futsal (2-2). De wedstrijd tegen Chisinau was geen appeltje-eitje. Voor de rust leidde Hamburg Panthers met 2-0. Daarna ging de tegenstander, in een hal met veel toeschouwers die fel tegen de Duitse gasten waren, met een meespelende keeper voetballen. De Moldaviërs kwamen terug tot 3-2, maar twee minuten voor tijd scoorde Hamburg Panthers de bevrijdende 4-2. "De ontlading na afloop was mooi", zegt een tevreden Jos van Gerven. "Vandaag speelden we goed, net als de tegenstander, het belangrijkste is dat we door zijn naar de volgende ronde." Die wordt half oktober in Bulgarije  gespeeld.