De populaire Singelloop vindt plaats op 2 oktober.
De populaire Singelloop vindt plaats op 2 oktober.

Derde editie singelloop

Sport

Op zondag 2 oktober gaat om 8.45 uur de derde editie van de Venrayse Singelloop van start. Met 1197 deelnemers, onder wie 292 wandelaars, was de tweede editie vorig jaar een groot succes.

"Als stichting hebben we het doel mensen te stimuleren om te gaan bewegen", aldus pr-man Michel Thomassen van de organiserende stichting Venrayse Singelloop. "Vorig jaar hebben voor het eerst dan ook wandelaars meegedaan. Die hebben dit jaar de keuze uit drie afstanden, 7,5, 15 en 20 kilometer. Daarnaast is er een bambinorun voor kinderen van drie tot en met vijf jaar van 0,4 kilometer. Voor mensen die extra aandacht of begeleiding nodig hebben, is er dit jaar een niet leeftijdsgebonden X-loop van 0,8 kilometer. Deelnemers aan de X-Loop kunnen ook deelnemen aan de 2,4, 5 en 10 kilometer en alle wandeltochten. Tevens bestaat er de mogelijkheid dat een buddy meeloopt. Door deze uitbreiding van het programma willen wij ons evenement nog meer toegankelijk maken voor alle doelgroepen van de bevolking", aldus Thomassen. Het evenement steunt dit jaar Unicef tijdens de SpringKidsrun.

Deelnemers steunen door mee te doen het werk van Unicef op een leuke en sportieve manier. Vlogger Dylan Haegens uit Venray geeft het startschot van de Spring Kids en Juniorrun. De voorinschrijving sluit op zondag 18 september. Voor meer informatie: www.venraysesingelloop.nl.

Uit de krant