Logo peelenmaasvenray.nl
Wiel Pelzer en Jos Martens zijn al jaren actief als verkeersregelaar. Foto: Rikus ten Brücke.
Wiel Pelzer en Jos Martens zijn al jaren actief als verkeersregelaar. Foto: Rikus ten Brücke.

"Dankbaarheid is groot"

Zonder verkeersregelaars eindigt de fietsvierdaagse in één grote chaos. Wiel Pelzer en Jos Martens zijn twee van de ruim 40 vrijwilligers die ervoor zorgen dat de duizenden fietsers zonder ongelukken de eindstreep halen. "Het is nergens zo goed geregeld als in Venray. Dat hoor ik ook van de deelnemers, die soms zelfs helemaal vanuit Groningen hiernaartoe komen."

Logistiek en verkeer zit in het DNA van Venraynaar Wiel Pelzer (70) en Jos Martens (69) uit Leunen. De inmiddels gepensioneerde heren waren tijdens hun arbeidsbestaan allebei chauffeur – Pelzer reed bussen en Martens zat op de vrachtwagen – en zijn nu al enkele jaren verkeersregelaars voor (onder andere) de fietsvierdaagse, die dinsdagmorgen van start gaat. Martens: "Het mooie vind ik dat de mensen zo spontaan op ons reageren. Een duimpje omhoog, een leuke opmerking: het geeft je echt een opkikkertje." Pelzer: "De dankbaarheid is groot. Maar veiligheid heeft dan ook eerste prioriteit."

Donderdag in Peel en Maas hun verhaal, in een speciale bijlage van en voor de Venrayse fietsvierdaagse. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten