Afbeelding

Wout Poels in criteriums Boxmeer en Heerlen

Sport

De organisatie van de RaboRonde Heerlen is erin geslaagd om Wout Poels vast te leggen. De toeschouwers kunnen de Sky-renner uit Blitterswijck dus uitzwaaien voor de Olympische Spelen, meldt de organisatie van de wielerronde. Het criterium vindt op vrijdag 29 juli plaats.


Organisator Chris Tiekstra is blij met de komst van de Limburgse topper die momenteel dagelijks op tv te zien als meesterknecht van zijn kopman Chris Froome. "Wout heeft gekozen om slechts twee criteriums te rijden. Maandag in Boxmeer en vrijdag bij ons in Heerlen. Echt geweldig! Hij steelt niet alleen de show in de Tour de France, hij is natuurlijk ook de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik", meldt hij op de website. 

Naast Poels probeert de organisatie in Heerlen zoveel mogelijk Nederlandse Tourrenners aan de start te krijgen. "Mollema en Dumoulin komen helaas niet. Maar onze nationaal kampioen Dylan Groenewegen is er wel, net als Roy Curvers en Stef Clement. Met Albert Timmer, Ramon Sinkeldam, Timo Roosen, Bert-Jan Lindeman, Dylan van Baarle en Sebastiaan Langeveld lopen de contractbesprekingen nog. Maar het ziet er goed uit."

De Ronde van Boxmeer vindt traditioneel een dag na de Tour de France plaats, dit jaar dus op maandag 25 juli. De organisatie strikte afgelopen week ook nationaal kampioen Dylan Groenewegen (Lotto-Jumbo), Stef Clement (IAM Cycling) en Ramon Sinkeldam (Giant-Alpecin). Al eerder werd gemeld dat Maarten Tjallingii bij Daags na de Tour aan de start staat. De Lotto-Jumbo-routinier begint in Boxmeer aan zijn afscheidstournee als prof. Woensdag werd bekend dat naast Wout Poels ook Tom Dumoulin (Giant-Alpecin), die al twee ritten won in de Tour en net als Wout Poels deelneemt aan de Olympische Spelen, en Bauke Mollema (Trek), de huidige nummer twee in de Tour, van de partij zijn. Het Boxmeerse wielercomité had nadrukkelijk de pijlen op het succesvolle trio gericht.

Uit de krant