Dion Dreesens ook individueel in actie in Rio

Sport

Dion Dreesens (23) komt tijdens de Olympische Spelen zowel in actie op de 200 meter vrije slag als de 4x200 meter estafette.

De zwembond KNZB maakte dinsdag bekend dat zeventien zwemmers, onder wie Dreesens, hebben voldaan aan de kwalificatie-eisen van de NOC*NSF. In totaal maken tien zwemsters en zeven mannelijke zwemmers hun opwachting in Brazilië. Van 20 tot 30 juli belegt de Nederlandse langebaanploeg een trainingskamp op Sardinië. Een dag later vertrekt de Nederlandse zwemequipe naar Rio.  

Dreesens was voor zijn deelname aan de individuele wedstrijd afhankelijk van het oordeel van de KNZB en NOC*NSF, omdat hij tijdens het laatste kwalificatietoernooi, het EK in Londen, alleen tijdens de estafette en niet tijdens de individuele wedstrijd onder de olympische limiet dook. Hoewel die estafettetijd niet officieel telt als kwalificatietijd voor de Olympische Spelen mag hij vanwege zijn goede prestaties ook individueel deelnemen aan de 200 meter vrije slag. De Venraynaar, die al ruim twee jaar in de Verenigde Staten (Charlotte) traint en studeert en tijdens het EK in Londen met de estafetteploeg verrassend de gouden medaille greep, ging  vier jaar geleden - als 19-jarig talent - op voorspraak van de toenmalige technisch directeur Jacco Verhaeren ook al mee naar de Olympische Spelen in Londen. 

Uit de krant