De bidprentjes worden in de herinneringsboom in hartje Veulen gehangen. Foto: Ron Koenen.
De bidprentjes worden in de herinneringsboom in hartje Veulen gehangen. Foto: Ron Koenen.

Herinneringsboom geplaatst in Veulen

Nieuws

Bij de kerk in Veulen werd maandagmiddag, aan de vooravond van de zevende editie van Veulens Historie Herleeft, een herinneringsboom geplaatst, waarin ongeveer tweehonderd bidprentjes van overledenen hangen. 

Het gaat om mensen, zowel ouderen als kinderen, die in het Venrayse kerkdorp woonden, geboren zijn,  of langere of kortere tijd gewoond hebben en elders overleden. Zij maakten in hun leven deel uit van de historie van het dorp, dat op zondag 17 juli in het teken staat van Veulens Historie Herleeft.

De bezoekers kunnen die dag in het centrum van dorp onder meer genieten van demonstraties rogge maaien, dorsen en vlegelen, klompen maken, manden vlechten, ijzer smeden en hout snijden, maar ook genieten van muziek, dans en klederdrachten.  In de tent wordt een groot accordeontreffen gehouden. Het thema is De Fiets. Het  is dan ook niet verwonderlijk dat tijdens het historische festijn een groot aantal bijzondere fietsen de aandacht trekken, waaronder een 13 meter grote fiets in het weiland voor de woning van de familie Holtermans aan de Veulenseweg 23 in Veulen.

Dinsdag op Peel en Maas een interview met Kees de Weert van de stichting Veulens Historie Herleeft.







Uit de krant