Afbeelding

'Geen kattenvallen in Castenray'

Nieuws

In Castenray hebben inwoners last van uitwerpselen van katten in hun tuinen. Dat klopt. Maar het is niet waar dat de gemeente Venray, om een einde te maken aan de overlast,  kattenvallen in het dorp gaat plaatsen.

Ook bij dierenpension Op de Smakterheide zijn ze met stomheid  geslagen over het bericht van de dorpsraad in het dorpsblad De Schans dat katten die in een val terechtkomen, naar het dierenpension worden gebracht. Tegen betaling van vijftig euro zouden ze vervolgens door de eigenaar opgehaald kunnen worden. "Dit is echt een broodjeaapverhaal', zegt een boze eigenaar Coen Goumans. "Ik ben er echt heel pissig over. De dorpsraad weet nu dat het niet zo'n slimme actie was, maar ondertussen krijgen wij als asiel de zwartepiet toegespeeld. Ik had zojuist ook al Hart van Nederland en De Telegraaf aan de lijn."

Dorpsraadvoorzitter Bert Arts erkent dat de dorpsraad van Castenray in het dorpsblad foutieve informatie heeft verspreid. "Er is overlast van uitwerpselen van katten in de hoek van de Lollebeekweg en de Horsterweg.  Maar van hoeveel katten, dat weten we niet. We wilden met het bericht een krachtig signaal afgeven, meer niet, zodat eigenaren van katten beter op hun dieren letten. Zo van: let op. Maar het is inderdaad niet waar dat de gemeente vallen gaat plaatsen om de beesten te vangen."

Uit de krant