Voetbalvrienden van de vorig jaar overleden Eric Luijpers bijeen.
Voetbalvrienden van de vorig jaar overleden Eric Luijpers bijeen.

Herinnering aan Eric Luijpers

Sport

Voetbalvrienden van de vorig jaar overleden Eric Luijpers hielden afgelopen zondag een herinneringstoernooi in Oosterbeek.

Vroegere teamgenoten uit de verschillende periodes van Erics leven waren bij elkaar gekomen om met elkaar te voetballen, te drinken en vooral te kletsen over Eric. Sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder zijn altijd een rode draad geweest in het leven van Eric Luijpers. In zijn jeugdjaren voetbalde hij bij SV Venray. Tijdens zijn studietijd in Utrecht kwam hij uit voor Odysseus'91 en in Oosterbeek droeg hij het shirt van OVC'85.

Daarnaast werkte hij lange tijd bij de Nederlandse sportkoepel NOC-NSF en betekende veel voor de sport. Ook SV Venray was met een team naar Oosterbeek afgereisd inclusief een groot aantal supporters. Samen met de andere teams werd er een mooie dag van gemaakt en de intentie uitgesproken om dit toernooi jaarlijks te gaan organiseren. Eric was tijdens zijn periode bij NOC-NSF nauw betrokken bij het Jeugdsportfonds en de deelnemers hebben afgelopen zondag samen geld ingezameld voor dit goede doel. Uiteindelijk kan een bedrag van 782,50 euro worden gedoneerd aan het Jeugdsportfonds. "Het was een zeer geslaagde dag waarbij we samen met Erics vrouw, kinderen, familie en vrienden hem op een mooie manier hebben herdacht", aldus Ted Strous, een van de Venrayse voetbalvrienden.

Op de foto staand v.l.n.r.: Patrick Bos, Rob Martens, Paul v.d. Pal en Bert Spee. Zittend v.l.n.r.: John Lucassen, Ton van Soest en Ted Strous.

Uit de krant