Foodbar Gember is uitgeroepen tot Starter van het kwartaal.
Foodbar Gember is uitgeroepen tot Starter van het kwartaal.

Foodbar Gember Starter van het kwartaal

Nieuws

Foodbar Gember in Horst is de tweede Starter van het Kwartaal in 2016. De gerechten van Gember, het bedrijf van Claire de Swart en Sanne van Wegbergworden bereid met aandacht voor intoleranties en bewuste leefstijlen. 

De persoonlijke keuze van Claire voor vegetarisch eten en Sannes intolerantie voor fructose bracht de eigenaars van Gember op het idee om een ander restaurant te beginnen, een waar aandacht is voor wat eten met je lichaam doet. Maar wat de noodzaak voor een dieet of wat je overtuiging ook is, eten moet je elke dag, vinden ze. En liefst lekker. Dus waar in andere restaurants vegetarisch en glutenvrij een uitzonderingen zijn op de menukaart, is dit voor hun de standaard. Via vrienden kwamen Sanne en Claire met elkaar in contact, uiteraard tijdens een etentje. Ze maakten spontaan plannen voor een restaurant in Horst en vroegen evenzo spontaan aan niemand minder dan de burgemeester wat ze daarvoor het beste konden doen. Zo kwamen ze voor advies en hulp terecht bij het Centrum Management  in Horst. En werd snel een locatie gevonden.

De gerechten op de kaart zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten, zonder toevoegingen en met zo veel mogelijk lokale producten. Ze zijn veelal huisgemaakt en van leveranciers die bewust  omgaan met hun product. Brood komt van een ambachtelijke speltbakker, taartjes worden gemaakt van verantwoorde biologische ingrediënten en er zijn verse smoothies en sappen in verrassende varianten. En er is vooral meer keuze voor mensen die te maken hebben met intolerantie voor suiker, lactose en gluten. Maar gerechten worden indien gewenst ook toegespitst op andere dieetwensen en persoonlijke principes van de bezoekers. De initiatiefnemers wilden vooral ook voor deze groepen bezoekers iets bieden. Zodat zij zich niet meer een uitzondering voelen en spontaan een salade of een lekker broodje buiten de deur kunnen eten. Naast het restaurant is ook 'Gember to Go' een onderdeel van hun foodbar, voor mensen die druk zijn of die dag niet zelf in de keuken willen staan. "Dit concept zou het zeker ook goed kunnen doen in Venray", denkt wethouder Jan Loonen. "Een vernieuwing in het horeca-aanbod is altijd welkom". 

Met de verkiezing van de Starter van het Kwartaal willen de initiatiefnemers gemeente Venray, Rabobank Horst Venray en het Venrays Ondernemers Platform startende ondernemers een steuntje in de rug geven. Bovendien dingt de winnaar mee naar een prijs van 1.000 euro voor de Starter van het Jaar. Meer informatie staat op www.venray.nl/ondernemers

Uit de krant