Afbeelding

Vliegen op eigen vleugels thema Raadselige Roos

Nieuws

Vliegen op eigen vleugels is het nieuwe thema van de 24e editie van de schrijfwedstrijd Raadselige Roos in Zuid-Nederland. De schrijfwedstrijd wordt georganiseerd door Literair Café Venray. De algehele organisatie is in handen van Marij Peeters en Adie Steen.

Het thema Vliegen op eigen vleugels is verplicht  voor alle inzendingen, zowel voor proza als poëzie.  Stuur vóór 1 oktober 2016 een gedicht in van 50 tot 150 woorden of een verhaal dat uit 500 tot 1500 woorden bestaat. De deelnemers maken kans op een publicatie in een geheel vernieuwde uitgave van de bundel Raadselige Roos 2016.

Drie jury's kiezen uit de ingezonden verhalen en gedichten drie winnaars. De vakjury Poëzie kiest de drie beste gedichten, de vakjury Proza stelt de drie beste verhalen vast en de  publieksjury kiest een gedicht uit voor de zogeheten BIJ-prijs. De prijzen bestaan uit een oorkonde met een juryrapport, een boekenbon, een bos rozen en de publicatie in de nieuw uit te geven bundel. De bundel wordt net als in voorgaande jaren verluchtigd met schilderijen en tekeningen van deelnemers verbonden aan de afdeling Beeldende Kunst van Kunstencentrum Jerusalem in Venray.  Op zondag 22 januari 2017 is de officiële prijsuitreiking van de Raadselige Roos 2016. De burgemeester van Venray, Hans Gilissen, reikt de prijzen uit.

Net zoals bij elke wedstrijd gelden een aantal spelregels. De spelregels staan vermeld op de website  www.literaircafevenray.nl. De inzendingen kunnen worden gestuurd naar: raadseligeroos@literaircafevenray.nl.

Uit de krant