Afbeelding

Mike Teunissen en Wout Poels naar Dauphiné

Sport

Mike Teunissen uit Ysselsteyn komt namens het team van LottoNL-Jumbo in actie in het Critérium du Dauphiné. De etappekoers geldt voor veel teams als voorbereiding op de Tour de France. In een persbericht meldt de ploeg dat de jonge renners ervaring moeten opdoen, moeten groeien en agressief moeten koersen. Moreno Hofland is de aangewezen man voor de massasprints.

"Ik denk dat er twee etappes zijn waarin Moreno Hofland kan sprinten", stelt ploegleider Merijn Zeeman op de website van de ploeg. "Daarnaast hebben we met Mike Teunissen en Martijn Keizer twee renners die aanvallend ingesteld zijn. We gaan van dag tot dag bekijken of er kansen liggen voor hen. De laatste dagen van de wedstrijd zijn heel zwaar. Daar komen de grote kanonnen naar voren."

Het team bestaat naast Mike Teunissen uit George Bennett, Victor Campenaerts, Moreno Hofland, Martijn Keizer, Alexey Vermeulen, Steven Lammertink en Dennis van Winden. 

Ook Wout Poels uit Blitterswijck doet mee aan de Franse rittenkoers. Hij is opgenomen in de  ijzersterke ploeg van Team Sky, met de Britse kopman Chris Froome, en Mikel Landa en Sergio Henao. Landa was de kopman van Sky in de Giro, maar moest deze ronde voortijdig verlaten. Michal Kwiatkowski, Salvatore Puccio en de Britten Luke Rowe en Ian Stannard completeren de Sky-ploeg voor de Dauphiné. De etappekoers begint op zondag 5 juni met een individuele tijdrit van slechts vier kilometer.
 

Uit de krant