Foto: Maurice Ambaum van Stichting Wielerpromotie Venray, wethouder Lucien Peeters en koersdirecteur Rob Discart. Foto: Ron Koenen.
Foto: Maurice Ambaum van Stichting Wielerpromotie Venray, wethouder Lucien Peeters en koersdirecteur Rob Discart. Foto: Ron Koenen.

Venray finishplaats Eneco Tour 2017

Sport

Na bijna 20 jaar keert het profpeloton terug in de gemeente Venray. De finish van de eerste of tweede etappe van de Eneco Tour in 2017 zal plaatsvinden in de woonplaats van de profwielrenners Wout Poels (Team Sky) en Mike Teunissen (Team LottoNL-Jumbo) en oud-prof Peter Winnen.

De directie van de Eneco Tour en Stichting Wielerpromotie Venray hebben hun handtekening gezet onder de overeenkomst voor 2017. De intentie is om de rittenkoers door Nederland en België ook in 2018 en 2019 in Venray te hosten. De Eneco Tour en Stichting Wielerpromotie Venray hebben hun handtekening gezet onder een contract voor 2017. De intentie is dat de rittenkoers, onderdeel van de UCI World Tour, ook in 2018 (tijdrit) en 2019 (ploegenpresentatie en startlocatie van de Eneco Tour) naar Venray komt. Het besluit daarover valt in september dit jaar.

"We zijn verheugd om met het gedreven gemeentebestuur van Venray en met de zeer geëngageerde medewerkers van de Stichting Wielerpromotie Venray te mogen samenwerken", zegt koersdirecteur Rob Discart van organisator Golazo sports. "De komst van de Eneco Tour naar Venray zal de wielersport in de regio nog verder promoten en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Venray is een echte fietsgemeente! We zijn heel blij dat we met de Eneco Tour naar Venray en Noord-Limburg komen. Het is met de Eneco Tour immers onze ambitie om op lange termijn alle streken van Nederland en België aan te doen."

Donderdag in Peel en Maas meer informatie en reacties. 

Uit de krant