Het Roekenbosch in Blitterswijck. Foto: archief Peel en Maas.
Het Roekenbosch in Blitterswijck. Foto: archief Peel en Maas.

Telefonisch loket voor meldingen Roekenbosch

Algemeen Dossier: Komst AZC Roekenbosch

De burgemeester en de politie hebben afgelopen maandag tijdens een spoedoverleg de fractievoorzitters van de gemeenteraad geïnformeerd over de algemene situatie rondom Het Roekenbosch naar aanleiding van meerdere incidenten die in de afgelopen weken plaatsvonden op het vakantiepark in Blitterswijck.

"De werkwijze en aanpak van de politie hebben de fractievoorzitters het vertrouwen gegeven dat de politie de situatie goed in beeld heeft, adequaat reageert op onregelmatigheden en goed voorbereid is op de komst van het azc. De gemeente heeft de situatie ook besproken met de leiding van Het Roekenbosch. Deze ziet strikt toe op naleving van de huisregels op het park", meldt burgemeester Hans Gilissen mede namens de fractievoorzitters over de situatie rondom vakantiepark Het Roekenbosch. Om adequaat te kunnen inspelen op de situatie rond Het Roekenbosch opent de gemeente een telefonisch loket waar mensen 24 uur per dag klachten of zaken die opvallen kunnen melden. "Deze meldingen worden door de gemeente opgepakt, eventueel in samenwerking met politie en de leiding van Het Roekenbosch. Hierdoor krijgt de gemeente ook meer zicht op de situatie rondom Het Roekenbosch."  

Het telefoonnummer, dat 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar zal zijn, wordt zo snel mogelijk opengesteld en bekendgemaakt. Verder vraagt de politie om (vermoedens van) strafbare feiten altijd te melden via telefoonnummer 112 of 0900-8844.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Uit de krant