Vakantiepark Het Roekenbosch.
Vakantiepark Het Roekenbosch.

Spoedoverleg over veiligheid Blitterswijck

Nieuws Dossier: Komst AZC Roekenbosch

De fractieleiders van de politieke partijen in de Venrayse gemeenteraad hebben komende week spoedoverleg met burgemeester Hans Gilissen naar aanleiding van meerdere incidenten op vakantiepark Het Roekenbosch in Blitterswijck.

Dat heeft een gemeentewoordvoerder zondag bevestigd. De bijeenkomst vindt plaats op initiatief van Martin Leenders, fractievoorzitter van Samenwerking Venray. Wanneer het overleg tussen de fractieleiders en de burgemeester plaatsvindt, is niet bekendgemaakt.  Bewoners en omwonenden van het vakantiepark, dat binnenkort deels in gebruik wordt genomen als asielzoekerscentrum, zeggen vrijdagavond twee schoten te hebben gehoord, gevolgd door een wegscheurende auto.

Voor veel inwoners van het dorp is de maat vol. Volgens hen is het aantal incidenten de laatste tijd flink gegroeid. Op maandag 9 mei loste de politie na een wilde achtervolging van een autodief, die een personenauto stal van een afgesloten erf bij een woning in Blitterswijck, enkele schoten. De man werd in hartje Venray aangehouden. De verdachte is woonachtig op Het Roekenbosch. Actiegroep Blitterswijcks Belang is verheugd dat er op korte termijn een overleg plaatsvindt.

Uit de krant