Afbeelding

Joost van de Vorle overleden

Nieuws

Op 85-jarige leeftijd is woensdagavond Joost van de Vorle uit Venray overleden. Van de Vorle was van 1982 tot 2006 24 jaar lang onafgebroken actief in de Venrayse politiek.

In 1982 kwam hij voor het eerst in de gemeenteraad namens de PvdA. Twee jaar later nam hij afscheid van de PvdA en ging verder als eenmansfractie Van de Vorle. In 1986 behaalde hij met die fractie twee zetels en nam hij samen met Gerrit Lemmens zitting in de gemeenteraad. Hij trok vervolgens vijf keer achter elkaar de kar van zijn eigen politieke partij die zich vooral inzette voor het welzijn van de Venrayse burgers.

Tijdens de verkiezingen in 2002 behaalde de Fractie van de Vorle vijf zetels en was Van de Vorle de 'stemmenkoning'. De fractie schoof aan in het college, maar na een jaar ging het al fout. Joost van de Vorle zette de vier andere raadsleden uit de partij. Het kwartet ging verder als Lokaal Aktief en bleef de coalitie met CDA en PvdA trouw. Van de Vorle keerde terug in de oppositiebankjes, waarin hij al vanaf 1982 vertoefde en ging door als eenmansfractie. Vanwege zijn alsmaar toenemende slechtziendheid werd het voor Van de Vorle steeds moeilijker om in de politiek actief te blijven.

In 2006 nam hij na 22 jaar dan ook afscheid van de lokale politiek. Bij die gelegenheid werd hij koninklijk onderscheiden.

Uit de krant