Oude legervoertuigen zijn op donderdag 5 mei in Venray te bewonderen.
Oude legervoertuigen zijn op donderdag 5 mei in Venray te bewonderen.

Bevrijdingsdag in Venray

Donderdag 5 mei is het zowel Hemelvaartsdag als Bevrijdingsdag. Dit jaar zijn voor het eerst op Hemelvaartsdag de winkels in het centrum van Venray open. Daarnaast worden er diverse bevrijdingsactiviteiten gehouden.

Vanaf 13.00 uur zijn in het centrum tal van authentieke voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog te bewonderen. Die komen vanaf de Eindstraat het centrum ingereden en gaan via de Schoolstraat naar het Schouwburgplein. Daar vindt om 15.00 uur een optreden plaats van Mieke Janssen en de 'Andrews Sisters'. Tijdens dit optreden verlaten de voertuigen via de Kempweg Venray weer. Daarnaast wordt er een ballonwedstrijd georganiseerd voor de kinderen. Vanaf 12.30 uur worden er bovendien ballonnen uitgedeeld. Aan de wedstrijd zijn leuke prijzen verbonden.

De winkels zijn op deze dag van 12.00 tot 17.00 uur geopend en ook op deze dag is het parkeren gratis.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten