Afbeelding

Oranje Wit wint korfbalderby

Sport

In de hoofdklasse B won Oranje Wit zondag de korfbalderby tegen SVOC'01. Op sportpark De Heesakker werd het 5-11 voor de gasten uit Leunen.

In de eerste helft liep Oranje Wit uit naar een 1-6 voorsprong, maar zag de thuisploeg door treffers van Maartje Janssen, Astrid Classens en Marloes Cox terugkomen tot 4-6. Na de rust konden de gasten de marge pas na twintig minuten vergroten naar 4-8 door Janne Gellings en Karlijn Bonants. Via Astrid Classens kreeg SVOC'01 opnieuw de aansluiting (5-8), maar door drie treffers van de zussen Dionne en Maureen (2x) Drabbels was het slotakkoord voor de formatie van Erwin Dijkstra. Die was na afloop tevreden met het resultaat: "In deze fase van de competitie mogen we geen punten meer verliezen om bij de bovenste drie ploegen te eindigen. Er volgen nu nog drie finales tegen sterke ploegen." De doelpunten van SVOC'01 kwamen op naam van Astrid Classens (3x), Maartje Janssen en Marloes Cox. Voor Oranje Wit scoorden Dion Drabbels (4x), Janne Gellings (3x), Carlijn Bonants en Maureen Drabbels (beiden 2x). Foto Henk Lammen.