Winst en verlies volleybalsters

Sport

De volleybalsters van ActiveRooy sloten een dubbel weekend af met wisselend succes. Vrijdagavond won de Venrayse ploeg, koploper in de derde divisie B, met 0-4 van Volley Tilburg 2. Een dag later ging ActiveRooy met dezelfde cijfers onderuit tegen HLB Van Daal.

De inhaalwedstrijd tegen Volley Tilburg leverde het maximale aantal van vijf punten op. Tegen de nummer voorlaatst won ActiveRooy redelijk makkelijk de eerste twee sets: 19-25 en 13-25. In de derde set ging het moeizaam aan Venrayse zijde, maar werd toch de winst gepakt: 25-27. In de vierde set nam de thuisploeg een 21-14 voorsprong, toonden de gasten echter veerkracht en pakten alsnog de setwinst: 23-25.

Een dag later verloor ActiveRooy in Den Dungen met 4-0 van HLB Van Daal, de nummer drie op de ranglijst. In de eerste set konden de gasten het nog spannend houden (26-24), maar in de drie volgende sets ging de thuisploeg relatief gemakkelijk met de zege aan de haal: 25-15, 25-20 en 25-15. "Niets lukte vandaag, helaas", aldus een teleurgestelde speelster Loes Vervoort. "We stapelden fout op fout." Ondanks de nederlaag blijft ActiveRooy koploper in de derde divisie B en de belangrijkste titelkandidaat. HLB Van Daal en VC Olympia zijn echter dichterbij gekomen.

Uit de krant