Karin Strijbos maakt een wandeling met een van de gasten. Foto Laura Schapendonk
Karin Strijbos maakt een wandeling met een van de gasten. Foto Laura Schapendonk

"Gast staat centraal"

Algemeen

"Als ik ooit hulpbehoevend word, hoop ik dat er een Kapstok voor mij is." Dat zegt Karin Strijbos. Zij werkt op vrijwillige basis bij Logeerhuis Kapstok en zij zoekt collega's, want Logeerhuis Kapstok groeit.

Logeerhuis Kapstok biedt een kort, tijdelijk thuis aan mensen die door hun ziekte 24 uur per dag zorg of toezicht nodig hebben. Dat geeft de mantelzorgers die dag in dag uit voor deze mensen zorgen even 'lucht'. Het logeerhuis draait op vrijwilligers.

Karin Strijbos uit Venray is een van hen, zij is gastvrouw bij Kapstok. Dat betekent dat zij ervoor zorgt dat de gasten van het logeerhuis zich zo veel mogelijk thuis voelen. Ze maakt een wandeling met hen, doet een spelletje mee, maakt een praatje, leest voor, net wat de gast graag wil. Zij neemt de taken van de mantelzorger over. Voor de echte zorgtaken komt de thuiszorg – net als thuis.

Karin is vanaf het prille begin, nu ruim een jaar geleden, actief bij logeerhuis Kapstok. "Ik werkte een paar dagen per week, en zocht invulling voor die andere dagen", vertelt zij. Match wees haar op het logeerhuis. "Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en voelde me er meteen thuis.

Meer weten over werken bij Logeerhuis Kapstok? Mail dan naar info@logeerhuiskapstok.nl. Kijk ook op www.logeerhuiskapstok.nl.

Uit de krant