Afbeelding

Meisje ontkomt aan belager

Oostrum

De politie heeft een onderzoek ingesteld nadat een 17-jarige meisje afgelopen maandag is aangesproken door een onbekende man die haar vermoedelijk in een auto wilde duwen.

Het meisje fietste rond 08.00 uur maandag over een zandpad langs het spoor op de Ooster Thienweg in Oostrum toen een man haar de weg vroeg. De man pakte vervolgens het meisje vast en probeerde haar in een auto te duwen. Er ontstond een worsteling en het lukte het meisje om zich los te rukken en vervolgens weg te rennen. De man is vervolgens weggereden.

De politie is op zoek naar de man en naar getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien. Volgens het slachtoffer gaat het om een blanke man met een normaal postuur. Hij is ongeveer 1.70 meter lang, sprak Nederlands, is tussen de 40 en 50 jaar oud en droeg een grijze trui met capuchon. Hij droeg geen jas en had een bril met donker montuur. De politie heeft de man niet meer aangetroffen en er is een onderzoek opgestart. Het meisje is niet gewond geraakt. Tips kunnen worden doorgegeven via 09008844.

Uit de krant