Limburgers moeten vaker de fiets pakken. Foto: archief Peel en Maas.
Limburgers moeten vaker de fiets pakken. Foto: archief Peel en Maas.

Miljoenen voor fietsverbindingen

Venray

Limburgers moeten vaker de fiets pakken. Daarom investeert de provincie Limburg de komende vier jaar  24 miljoen euro in het Uitvoeringsprogramma Fiets 2016-2019. Gedeputeerde Staten hebben dit uitvoeringsprogramma onlangs vastgesteld. 

Goede, veilige en snelle fietsverbindingen. Aantrekkelijke combinatiemogelijkheden van de fiets en het openbaar vervoer. Uitnodigende recreatieve fietsroutes door het Limburgse land en de grensstreek. Het gebruik van slimme verlichting op veelgebruikte fietsroutes. Prikkels om het fietsen te stimuleren. En goede data om het fietsbeleid te kunnen sturen. Dat is in het kort wat de provincie met het Uitvoeringsprogramma Fiets 2016-2019 wil bereiken.


Om de plannen uit te voeren is een bedrag van 24 miljoen euro nodig. Dit bedrag is inmiddels door Provinciale Staten goedgekeurd. Eric Geurts, gedeputeerde Mobiliteit, Stedelijke Ontwikkeling en Toerisme: "De ambities zijn groot. Ons doel is dat de Limburgers minstens net zo vaak de fiets pakken als de gemiddelde Nederlander. Fietsen is immers goed voor de gezondheid, het milieu én de economie."

Uit de krant