Gemeente Venray neemt deel aan handelsmissie

Venray

Wethouder Jan Loonen van de gemeente Venray gaat in april met een handelsdelegatie op bezoek in de deelstaat Beieren. De missie staat onder leiding van minister Ploumen van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking.

De missie richt zich specifiek op de sectoren high tech systems & materials, automotive, medische technologie, logistiek en agrofood. Deelname biedt de mogelijkheid om de markt in dit deel van Duitsland te verkennen, nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten aan te halen. Zeker voor de sectoren  logistiek en grofood maar ook voor de automotive liggen er links met de Venrayse en regionale economische structuur.

Specifiek voor de agrofood heeft Venray de afgelopen jaren een belangrijke stimulerende rol gespeeld bij de totstandkoming van een platform van ondernemers dat zich onder de naam Eiwitrijk bezighoudt met de eiwitinnovatie in de sector. Wethouder Loonen verwacht een succesvolle missie. "Duitse bedrijven en instellingen op het gebied van de agrofood zijn op zoek naar nieuwe producten, productietechnieken, afzetmarkten en partners waarmee ze kunnen samenwerken. Het is voor mij zonneklaar dat onze gemeente en onze regio in dat opzicht veel te bieden heeft."

De handelsmissie vindt plaats van 12 tot 14 april 2016. Tijdens die dagen worden Nürnberg en München bezocht.

Uit de krant