Voorzitter Peter Teeuwen speldt de zilveren HPV-speld op bij scheidend bestuurslid Jan Strijbos. Foto: Pie Noten.
Voorzitter Peter Teeuwen speldt de zilveren HPV-speld op bij scheidend bestuurslid Jan Strijbos. Foto: Pie Noten.

Bestuursmutaties Historisch Platform Venray

Kunst en Cultuur

Op de agenda van de afgelopen maandag gehouden jaarvergadering van het Historisch Platform Venray vormde het punt bestuurszaken een belangrijk onderdeel. Volgens het rooster van aftreden waren Toos Raedts en Jan Strijbos aftredend.

Toos Raedts, bestuurslid sinds 2012, stelde zich herkiesbaar en werd door de leden bij acclamatie herkozen. Jan Strijbos, bestuurslid sinds 2007, had begin 2015 al aangegeven dat uitgekeken zou moeten worden naar een opvolger voor zijn bestuursfunctie Communicatie en Voorlichting.  Voor zijn inzet en toewijding in ruim acht jaar als bestuurslid werd Jan Strijbos benoemd tot Lid van verdienste. Hij ontving uit handen van voorzitter Teeuwen de bijbehorende oorkonde en kreeg de zilveren HPV-speld als tastbare herinnering opgespeld.  Voor zijn echtgenote mocht hij een boeket rozen in ontvangst nemen.

Jan Strijbos blijft namens het Historisch Platform Venray/RooyNet samen met Peter Teeuwen en May Volleberg de rubrieken Oude foto en Wie, wat, waar, wanneer? in nieuwsblad Peel en Maas verzorgen. Ook gaat hij op verzoek van het HPV-bestuur samen met Koos Swinkels het redactieteam van Venrays Verleden versterken. Verder blijft hij in de redactie van het boek Venray tussen Peel en Maas, dat in het najaar van 2017 verschijnt. De presentatie van Venrays Verleden deel 8 verschuift derhalve naar het voorjaar van 2018.
 

Uit de krant