Open dag Rooyse Wissel

Algemeen

Op zaterdag 19 maart openen zeven forensisch psychiatrische centra en klinieken, waaronder de Rooyse Wissel in Oostrum, hun deuren voor het publiek. Met deze open dag sluit TBS Nederland aan bij de Nationale Week van Zorg van Welzijn die van 14 tot en met 19 maart 2016 plaatsvindt.

Inschrijven voor de open dag is verplicht en kan vanaf maandag 8 februari tot uiterlijk zondag 28 februari via www.tbsnederland.nl. Het aantal plaatsen is beperkt en 'vol is vol'. De minimumleeftijd voor deelname is 12 jaar. Personen onder de 18 jaar krijgen alleen toegang mits zij worden begeleid door een volwassene.

Het bezoek aan de Rooyse Wissel start op het Plein, de centrale plek in de kliniek. Daar staat koffie en thee klaar en is een informatiemarkt ingericht. Na een welkomstwoord door de directie en de patiëntenraad leiden medewerkers en patiënten de bezoekers rond door de kliniek. Er wordt een bezoek gebracht aan een woonafdeling en aan de werkzalen. Er is volop ruimte om in gesprek te gaan met medewerkers en patiënten. Het programma duurt 2,5 uur.

Uit de krant