Gedeputeerde Patrick van der Broeck aan het woord, links naast hem wethouder Jan Loonen en rechts  directeur Jan Thomassen van Vivara. Foto: IPIP.
Gedeputeerde Patrick van der Broeck aan het woord, links naast hem wethouder Jan Loonen en rechts directeur Jan Thomassen van Vivara. Foto: IPIP.

Limburg gaat voor insecten

Algemeen

De vraag is niet of insecten gegeten gaan worden, maar wanneer. Het is slechts een kwestie van tijd wanneer de eiwitten in voeding en veevoer worden vervangen door eiwitten uit insecten. Dit werd de 240 bezoekers van het congres 'Insecten, het voedsel van de toekomst' in Venlo wel duidelijk. Ze melden zich naar afloop dan ook in groten getale aan bij het IPIP (Insect Protein Innovation Platform).

Op dit moment is de vraag naar insecten al groter dan het aanbod. "Als de Europese regelgeving insecten in veevoer toestaat, dan zijn ze niet meer aan te slepen", aldus IPIP. "Het is nu zaak om als regio klaar te zijn als de storm losbarst. Alleen zo kan Zuidoost-Nederland als agrarisch gebied ontpoppen tot het kloppende hart van de wereldwijde insectenkweek."

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. Foto: IPIP.


Afbeelding

Uit de krant