Afbeelding

Politiebureau Venray ook zaterdagmiddag open

Column

Het politieteam Venray/Gennep gaat de openstelling van de bureaus wijzigen. Vanaf 1 januari 2016 is het politiebureau in Venray ook op zaterdagmiddag geopend en bestaat de mogelijkheid om op maandagavond aangifte op locatie op te laten nemen.

Na 1 januari is het politiebureau in Gennep dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 09.00 - 12.00 uur. Op maandagen is bij het politieservicepunt in het gemeentehuis in Bergen de mogelijkheid om aangifte te doen tussen 15.00 - 19.00 uur. Het servicepunt in het gemeentehuis van Mook en Middelaar is op donderdagen bereikbaar tussen 15.00 - 19.00 uur.

De afgelopen jaren heeft de politie geconstateerd dat burgers steeds meer telefonisch en digitaal hun vragen aan de politie stellen sinds Facebook, Twitter en e-mail hun intrede hebben gedaan. Ook kan er van een groot aantal strafbare feiten digitaal en telefonisch aangifte worden gedaan. Een bezoek aan het politiebureau is dus niet altijd meer nodig. De politie wil zo een besparing realiseren die ten goede komt van 'meer blauw op straat'. De openingstijden van de bureaus en de politieservicepunten bij de gemeenten zijn tot stand gekomen na onderzoek bij de inwoners over hun voorkeuren. 

Uit de krant